Азаров школярам: бути вченим набагато цікавіше, ніж журналістом

— 4 червня 2013, 14:27

Про це він сказав на зустрічі із представниками учнівського самоврядування, повідомляють "Українські новини".

Микола Азаров поцікавився у присутніх, які спеціальності користуються попитом в учнівському середовищі.

У відповідь на це представники учнівського самоврядування розповіли йому, що багато хто хоче бути журналістами, юристами, економістами, політологами й маркетологами.

"Що мене трохи, якщо прямо сказати, стурбувало. От дивіться, немає бажаючих бути вченими, фізиками, дослідниками, тобто людьми, які будуть відкривати для нашої країни нові обрії, це ж дуже цікаво. Не хочу нікого скривдити, але це набагато цікавіше, ніж, наприклад, на мій погляд, заняття журналістикою. Уявляєте, відкрити нову закономірність, нову можливість, вашим ім'ям будуть називати явища, закони", - зазначив Азаров.

Прем'єр також поскаржився, що ніхто із присутніх не висловив бажання стати авіаконструктором, технологом, інженером.

"А давайте з вами скажемо відверто. Якщо всі будуть у нас журналістами, політологами, маркетологами, то хто буде працювати в сфері матеріального виробництва, у сфері науки. Навіть ніхто не сказав, що хоче бути педагогом, учителем, але ж у нас величезна потреба у вчителях, величезна потреба в лікарях, і я вже не кажу про технічні спеціальності", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що якщо людина обере для себе правильну сферу, де вона зможе максимально розкритися, то вона зможе стати прекрасним інженером, авіаконструктором, чудовим ученим і буде скрізь затребувана.

При цьому він додав, що якщо людина стане одним з багатьох, наприклад, економістів або юристів, то в неї можуть бути проблеми з пошуком роботи.

Азаров відзначив, що уряд веде роботу з переорієнтації державного замовлення на технічні спеціальності, які потрібні країні й буде продовжувати рухатися в цьому напрямку.

Як повідомлялось раніше, цього року уряд збільшив держзамовлення на інженерно-технічні спеціальності

Реклама:

Головне сьогодні