Страшна залізнична аварія в Іспанії: загинуло 77 осіб. Фото. Відео

— 25 липня 2013, 09:43

В результаті аварії загинуло 77 осіб, ще 143 людини поранено, повідомляє Інтерфакс.

Рятувальники витягли з покручених вагонів поїзда тіла 73 загиблих, ще чотири людини померли в лікарні від ран, несумісних з життям. З рейок зійшли 8 вагонів поїзда, що прямував з Мадрида в Феррол в провінції Галіція. Це найсерйозніша залізнична аварія в Іспанії за останні чотири десятиліття, а також перша аварія за 20 років функціонування мережі високошвидкісних залізниць.

ВІДЕО МОМЕНТУ АВАРІЇ ПОТЯГА

За повідомленнями журналістів, швидкість поїзда на ділянці шляху, де сталася аварія, була сильно перевищена, що, імовірно, могло стати причиною трагедії. Деякі ЗМІ пишуть, що допустима швидкість була перевищена вдвічі.

Ймовірно, поїзд не зміг вписатися в крутий поворот. Як повідомив журналістам один з фахівців, які приступили до розслідування причин та обставин аварії, на ділянці, де сталася трагедія, введено обмеження швидкості руху до 80 км/год за крутого повороту, а в даному випадку поїзд прямував зі швидкістю не менше 180 км/год. Він, однак, зазначив, що розслідування буде продовжено, перевищення швидкості - тільки одна з версій.

Разом з тим деякі місцеві мешканці стверджують, що перед катастрофою чули вибух. "Багато людей в задній частині поїзда були просто розчавлені. Ми намагалися протиснутися в задню частину, щоб вийти звідти, і ми зрозуміли, що поїзд горів. Я був у другому вагоні і теж бачив вагон. Я бачив трупи", - наводить BBC слова одного з очевидців.

Реклама:

Головне сьогодні