Експерти назвали найбільш "аварійно-небезпечне" взуття для водіїв

— 19 серпня 2013, 14:34

Опитування показало, 33% водіїв, і, в першу чергу, водійок, улітку керують автом саме в шльопанцях. Кожен десятий зізнався, що його шльопанець колись застрягав під педаллю.

Між тим якщо водій на швидкості 60 миль на годину (96,5 кілометрів на годину) загальмує на 0,13 секунди пізніше – його автомобіль зупиниться на 3,5 метрів далі, що може стати фатальним.

Про це пише The Daily Mail.

Експеримент на стимуляторі показав: рух ноги від педалі газу до педалі гальма займає 0,02 секунди, коли на водійці взуття на танкетці. 0,04 секунди в середньому їй знадобиться на цей самий рух, якщо на нозі буде шльопанець.

За результатами опитування, проведеного з-поміж 1055 британських водіїв, третина з них за кермом має на ногах шльопанці. 27% зізналися, що мали в дорозі якийсь неприємний інцидент, пов’язаний зі взуттям. 7% розповіли, що через незручне взуття якось мало не наробили лиха на дорозі.

Причому 20% із них зазначили, що й досі їздять за кермом у цьому ж взутті.

36% жінок-водіїв, сідаючи до авта, перевзуваються в спеціальну пару для кермування, яку возять із собою. Так само чинять 12% водіїв-чоловіків.

Кожна десята жінка визнала, що керує автомобілем у взутті, в якому їй навіть ходити складно.

Реклама:

Головне сьогодні