Погода в Україні: повертається спека до +37

— 5 серпня 2013, 12:36

Про це на брифінгу сказав заступник директор Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, повідомляють "Українські новини".

"Цей тиждень у нас в Україні буде досить спекотним і без істотних опадів", - зазначив він.

З його слів, висока температура в найближчі дні обумовлена перебуванням над територією України центра антициклону.

Прокопенко повідомив, що 7 серпня практично по всій території країни встановиться спекотна погода без опадів, +30...+35 градусів, а 8-9 серпня на правобережжі температура підвищиться до +35...+37 градусів.

При цьому із входженням в Україну холодного атмосферного фронту з 10 серпня в західних регіонах температура знизиться до +34 градусів і можливі сильні дощі, грози та град.

З 11 по 15 серпня знову встановиться спекотна погода на більшості територій України, крім західних областей, на рівні +34 градуси.
У західних же областях у цей період температура не буде перевищувати +27 градусів.

Прокопенко зазначив, що істотні зміни погодних умов в Україні відбудуться, починаючи з 17 серпня, коли в Україну прийде прохолодне повітря з північно-заходу Європи.

Також Гідрометцентр зазначає, що в Києві в найближчий тиждень установиться температурний режим на рівні +30...+33 градуси вдень і до +20 градусів уночі.

Водночас Прокопенко повідомив, що ця температура практично наблизилася до рекордно високої температури для цього періоду за всю історію спостереження, що становить +34 градуси вдень у Києві.

Спекотна погода в Україні зберігалася майже весь липень, за винятком невеликих спадів протягом кількох днів.

Реклама:

Головне сьогодні