Богатирьова: не було жодного випадку, коли лікарі дозволили проводити слідчі дії з хворим у важкому стані

— 31 січня 2014, 14:02

Про це вона заявила під час брифінгу у МОЗ України.

"Жодного випадку, коли б медик не надав допомоги хворому, або дозволив при важкому стані людини проводити з нею якісь дії слідчого чи юридичного характеру, не було", - сказала Богатирьова.

Вона також зауважила, що до МОЗ досі не звернулась жодна особа ані з профспілок медичних працівників, ані з інших організацій з повідомленням про те, що правоохоронці "полюють" на волонтерів-медиків, намагаючись наносити їм травми та пошкодження.

"Якщо є такі факти, є конкретні постраждалі, я закликаю їх обов’язково дати нам про це знати", - сказала Богатирьова.

"Якщо є такі проблеми і такі випадки, давайте об’єднуватися і протистояти цьому", – закликала Богатирьова.

Вона також вважає безпідставними твердження про те, що медики-волонтери на Майдані виконують якусь іншу роль, аніж працівники київських закладів охорони здоров’я, до яких доправляють постраждалих під час масових акцій.

На думку міністра, і у тих, і у інших одна спільна мета, одне завдання, одне покликання – надавати нашим громадянам медичну допомогу, лікувати їх, рятувати життя, незалежно від того, хто потребує їхньої уваги – активіст Майдану чи правоохоронець.

"Я з однаковою повагою ставлюся і до медика-волонтера, який працює на Майдані, і до лікаря-хірурга вищої категорії, який рятує життя людей, котрі потрапляють у київські лікарні", - зауважила Богатирьова.

Вона також зауважила, що медик не є агітатором, політінформатором чи пропагандистом, а тому не варто втягувати їх у політичне протистояння.

"Сутність його професійної діяльності полягає в абсолютно протилежному – надавати медичну допомогу всім, хто її потребує, не зважаючи на політичні погляди людини та на те, по який бік барикад вона знаходиться", - каже вона.

Як відомо, активісти неодноразово повідомляли, що постраждали, яких привозять в лікарню з Майдану звідти прямо забирає міліція, замість того, щоб надавати медичну допомогу.

Активісти навіть утворили спільноту "Варта в лікарні" і організували цілодобове чергування у кількох лікарнях столиці, аби відстежувати, як надають допомогу постраждалим.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні