Головний картограф National Geographic: Ми позначаємо Крим як територію з особливим статусом

— 19 березня 2014, 14:51

Про це у коментарі Bloomberg розповів головний картограф National Geographic Хуан Вальдес.

За його словами, для National Geographic важливо, аби карти відповідали реальності.

"Тому я маю стежити, аби карти відповідали поточній реальності, якою б вона не була"

На запитання ведучого, якою ж є реальність у питанні Криму, Вальдес відповів: "Вона базується на референдумі, який був проведений у Криму"

За його словами, зараз картографи чекають рішення російського парламенту. Як тільки він схвалить анексію Криму, картографам доведеться переглянути мапи, "аби відобразити реальність, що Крим є частиною Росії".

"Зараз ми позначаємо Крим як територію з особливим статусом, що означає, що попри те, що Україна стверджує, що це її територія, місцеве населення вважає інакше, і виступає за анексію Росією", - прокоментував картограф.

Хуан Вальдес також розповів, що він працює у National Geographic 38 років, тож йому доводилось переробляти карти після розпаду Радянського Союзу.

Зазначимо, що російські інтернет-компанії Mail.ru Group і Яндекс розпочали оновлення своїх картографічних сервісів. Тепер Республіка Крим відображатиметься як територія Російської Федерації, а не України, повідомляє Watcher.com.ua.

У прес-службі Яндекса повідомили, що зміни в картографічний сервіс Яндекс.Карти будуть внесені при наступному оновленні, але дату не назвали. "Межі держав на Яндекс.Картах зараз вказані за станом на 15 березня 2014 року, при одному з наступних оновлень карти будуть внесені зміни", зазначили в прес-службі.

Разом з тим, в коментарі у прес-службі Яндекс повідомили, що компанія спостерігає за розвитком ситуації і розробляє різні варіанти представлення інформації на картах. Яндекс працює одразу в кількох країнах – не лише в Росії та Україні, але й в Білорусі, Казахстані, Туреччині.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні