Тест

Командувач сухопутних військ вибачився перед волонтерами за скандальну заяву

Про це на свої сторінці у Facebook написав міністр оборони Валерій Гелетей.

"Командувач вибачився перед волонтерами, та наголосив на невірному трактуванні його слів, сказаних на брифінгу під час навчань "Репід Трайдент-2014". Він ще раз подякував волонтерам за допомогу Збройним Силам", - написав Гелетей.

Водночас, як чітко видно на відео, Пушняков сказав наступне: "Я не знаю звідки у вас така інформація, що військові, які призвані до збройних сил не мають форми і їм все забезпечення купують волонтери. Це неправда. Всі військові забезпечуються формою одягу, харчуванням і спорядженням. І якщо ви можете сказати мені, де цього немає, то я готовий особисто за це відповідати. (…) Те, що зараз роблять волонтери, то це їхня акція, вони кажуть, що це вони годують військо, насправді це не так", - каже Пушняков на відео.

За повідомленням Гелетея, у рамках зустрічі з волонтерами, Міноборони запропонувало поєднати зусилля і налагодити ретельну координацію та взаємодію з МО.

Гелетей також розповів, що разом із заступниками та представниками Генерального штабу чиновники поінформували волонтерів про матеріально-технічне, продовольче, медичне забезпечення наших бійців в зоні АТО. Окремо торкнулися теми підготовки до зими.

Водночас, у волонтерів враження від зустрічі не таке приємне. Як написав один із засновників і керівник "Народного тилу" Георгій Тука, "я-таки пішов на зустріч з Міністром оборони ... Результат - втрачених 2,5 години. Здогадуюся, що решта втратили більше, бо ми пішли відразу за Гелетеєм".

"Коли мені вдалося взяти слово, я сказав присутнім полковникам і генералам, що все відбувається мені нагадує відому інтермедію Райкіна "хто шив костюм? - МИ!!!". Зал дружно підтримав мою вимогу назвати прізвище чиновника, відповідального за забезпечення зимової формою. Міністру потрібно було, щоб зал тричі повторив йому моє конкретне питання, перш, ніж нам усім представили молодого чоловіка з борідкою, який, як з'ясувалося, перебуває на посаді лише один місяць..", - написав Тука.

"Моя пропозиція Главкому Пушнякову подати у відставку в тому випадку, якщо до 10-го жовтня ЗСУ не будуть у повному обсязі забезпечені зимової формою, залишилося без відповіді", - додав він.