Ліворукі люди менше заробляють – дослідники

— 4 грудня 2014, 13:47

Сер Пол Маккартні, який є найзаможнішим бас-гітаристом світу – щасливий виняток.

Про це пише Metro.

Результати дослідження, в якому взяли участь 47 тисяч людей, оприлюднило видання Journal of Economic Perspectives. За висновками експертів, за своє життя шульга заробляє на 12% менше, ніж праворука людина.

За словами автора дослідження, економіста з Гарварду, професора Джошуa Гудмена, ліваки "демонструють істотний дефіцит людського капіталу порівняно з праворукими".

"Ліворукі індивідууми послідовно демонструють нижчі когнітивні здібності та вищий рівень ментальних та поведінкових розладів", - оголосив дослідник.

Попри таку гучну заяву, автор теорії поки не зміг пояснити, чому, на його думку, ліворуким людям так не щастить. Також учені стверджують, що ліваки частіше страждають на дислексію та мають інші складнощі в навчанні.

І без результатів цього дослідження здавна існувала купа забобонів щодо ліворуких. Наприклад, колись вважалося, що шульги одержимі дияволом.

Є теорія, що ліворукі люди частіше гинуть внаслідок побутових нещасних випадків, оскільки більшість небезпечних механізмів розроблені для праворуких.

Реклама:

Головне сьогодні