Українська Вікіпедія оголосила флешмоб до свого 11-річчя

— 28 січня 2015, 10:52

Протягом Вікіфлешмобу користувачів інтернету закликають долучатися до розбудови української Вікіпедії, написавши статтю. Найактивніші учасники акції отримають пам’ятні сувеніри.

Участь у цьому Вікіфлешмобі можен взяти кожен охочий: для цього необхідно написати нову статтю на будь-як тему. Для новачків створено сторінку Вікіфлешмобу, яка пояснює ключові засади енциклопедії та дозволяє легко створити статтю через "Майстер написання статей".

[L]Всі статті мають відповідати критеріям значимості, бути написаними на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушувати авторського права, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити оригінальних досліджень.

Нагадаємо, що перший Вікіфлешмоб був проведений 27 квітня 2014 року, і він був присвячений пам’яті Ігоря Костенка, редактора Вікіпедії, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві. Ігор Костенко ще перед трагічними подіями прагнув реалізувати ідею Вікіфлешмобу.

30 січня 2015 року українська Вікіпедія святкуватиме 11-річчя від часу створення першої статті.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні