Українські офісні працівники готові змінити роботу в офісі на город чи поле - дослідження

— 4 травня 2015, 08:40

Для більшості - це можливість вижити під час кризи або мати додаткове джерело доходу. Такими є результати опитування кадрового порталу HeadHunter Україна.

Отже, 84% "білих комірців" при певних обставинах готові змінити крісло в офісі на місце в полі чи біля верстата. Хоча слід зазначити, що кількість тих, хто дійсно таким бачить своє майбутнє, помітно знизилася.

Якщо в 2013 році троє з п'яти мали намір освоїти робітничу професію, то зараз таку готовність озвучили лише двоє з п'яти. При цьому зросла кількість тих, хто змінить рід діяльності в разі крайньої необхідності. Зараз таких трохи менше половини.

Між тим, жінки і чоловіки по-різному ставляться до ручної праці. "Сильна стать" в більшій мірі схильна працювати руками. Працювати поза офісом готовий кожен другий представник сильної половини людства. Більше третини чоловіків почнуть працювати руками при деяких життєвих обставинах.

Водночас лише троє з десяти жінок готові залишити офіс. Більшість представниць прекрасної половини освоять робочу спеціальність, тільки не маючи можливості працювати інтелектуально.

Найбільш привабливими з можливих видів ручної роботи для українських офісних працівників є фермерство, садівництво і городництво. На другому місці професія кухаря, на третьому – пекаря або кондитера. Замикають п'ятірку робочих спеціальностей комплектувальник та швачка.

Як правило, українці обирають професії, близькі до тих, які у них є. Наприклад, представники агросектору обрали професію фермера, автотрейдери і працівники логістичних центрів – професію автомеханіка, а працівники в сфері енергетики та важкої промисловості – професію електрика.

В опитуванні взяли участь 4677 респондентів, 49% чоловіків та 51% жінок.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні