Редактори Вікіпедії збираються у Львові на вшанування пам’яті героя Небесної сотні Ігоря Костенка

— 18 вересня 2015, 16:15

Для участі у вікіконференції збираються редактори з різних регіонів України, а також представники Вікіпедії з інших країн. Повідомляє прес-служба Вікіпедії.

Вікіконференція цього року пройде у приміщенні Львівського національного університету імені Івана Франка. За словами організаторів конференції, місце її проведення — символічне: у приміщенні географічного факультету Львівського університету навчався Ігор Костенко, герой Небесної сотні та редактор розділу Вікіпедії українською мовою.

Ігор Костенко

15 травня 2014 року на факультеті було відкрито меморіальну аудиторію його імені. Саме в цій аудиторії проходитимуть сесійні заняття конференції.

"На конференції поговоримо і про співпрацю між вікіспільнотою і навчальними закладами, — зазначає Юрій Булка, член правління "Вікімедіа Україна" та редактор української Вікіпедії. — У США, Канаді та деяких інших країнах набула поширення практика, коли студенти замість традиційних паперових рефератів у рамках свого навчання створюють статті у Вікіпедії, отримуючи за це аналогічну кількість балів. Таким чином, студент отримує можливість створити щось суспільно значуще, а не просто писати черговий реферат у шухляду".

Важливість застосування можливостей Вікіпедії в освітньому процесі підкреслює проректор Львівського національного університету імені Івана Франка Віталій Кухарський: "Людина протягом життя у зв’язку зі швидким розвитком технологій часто змушена змінювати кілька професій, поєднувати в своїй професії можливості різних галузей, розвивати свої знання вміння та навики.

Для успішної реалізації цього їй необхідно дві речі: особиста активність та доступ до баз знань. Вікіпедія сприяє розвитку обох. Завдяки цьому ресурсу кожен може проявити себе та отримати величезну кількість знань.

Така освіта є неформальною, втім, Університет повинен долучатися до розвитку таких ресурсів шляхом підвищення якості та достовірності розміщеної на сторінках ресурсу інформації, а також збільшуючи число самих записів".

Реклама:

Головне сьогодні