Тест

В Мукачевому відкрили образливий пам'ятник рому. Місцеві розпочали флешмоб. Фото

Усе б нічого, якби... Пам'ятник зображає чоловіка, який вимітає вулицю, йдеться на сайті Центру інформації про права людини.

На сайті Рmg.ua йдеться, що відкривали пам'ятник зі словами: "Яку б роботу не довелося їм виконувати, вони у душі завжди митці. Особливість цього пам’ятника у тому, що він створений на честь людини, здавалося б непримітної, але надзвичайно важливої професії, яка забезпечує чистоту вулиць нашого міста, створюючи у ньому разом затишок та гарний настрій".

Реакція від ромської громади - виявилося миттєвою. Роми України започаткували флешмоб: сфотографуватися з мітлою і розказати про "традиційного" рома.

"Учора в Мукачевому місцева влада презентувала пам'ятник рому-двірнику, і показала все, що вона думає насправді по ромів. В образі було вкладено все найстереотипніше, що можна було придумати", - зауважує Наталя Козир, координатор проектів Благодійного фонду "Розвиток".

"Цим самим ми хочемо показати, що роми - не "традиційні двірники", а лікарі, педагоги, юристи... Ми повинні зламати цей стереотипи раз і назавжи!", - каже Козир.