Щоби кожен день був щасливим: 6 практичних порад

— 29 листопада 2015, 11:08

"Щастя має пізнаватися та прийматися щодня. Це внутрішній стан вдоволення, який ви підтримуєте, роблячи маленькі звичайні речі, що приносять вам радість", - каже вона.

Рейес пропонує власні шість способів зробити кожен день трохи щасливішим, пише The Huffington Post.

1. Зосередьтеся на невеличкому щасті

Ми чимдуж спішимо до великого щастя, яке нам судилося, і частинами якого мають стати робота мрії, одруження, діти. Рейес радить пригальмувати.

"Тримайте в голові ваше велике щастя, бо це – головна мета, але ловіть і маленьке щастя щодня. Учіться дивитися на дрібні буденні речі, які ви маєте робити щодня, як на маленьке щастя", - зазначила авторка.

2. Щодня виконуйте одну справу зі свого "списку щасливих справ"

Подумайте, що покращує вам настрій – заняття спортом, прогулянка, творчість або хороша книжка? Складіть такий список і старайтеся, щоби хоча б один пункт із нього був у вашому щоденному розкладі.[L]

3. Припиніть казати "міг би", "мав би", "варто було б"

Коли ми починаємо вимірювати дистанцію між тим, де ми є зараз, та ідеалом, якого хочемо досягти, ми стаємо нещасливі. Якщо ви часто вживаєте "б", це може бути ознакою перфекціонізму та хибних очікувань. Щоразу, як ви це промовляєте, ви кажете собі, що не вчинили так, як було треба, і засмучуєтеся.

4. Дайте тіло те, що йому потрібно

Наші тіла розумніші, ніж ми гадаємо. Вони ніколи не брешуть, просто треба вміти їх слухатися. Часом тіло просить сну, іноді сумує за фізичними навантаженнями. Якщо приділити йому увагу і дати те, чого воно прагне, день буде кращим.

5. Частіше кажіть "ні"

Не дозволяйте несподіваним дзвінкам, запрошенням за заходи, куди вам насправді не хочеться та чиїмсь нав’язливим проханням руйнувати свої плани. Вчіться відмовляти.

6. Перестаньте скаржитися

"Скарги – це ознака невдячного серця. Коли ми повністю фокусуємося на тому, що є неправильним, ми стаємо нещасливі. Замість того, щоби скаженіти через те, що щось іде не по-вашому, або люди не чинять так, як вам хочеться, подумайте про те, що йде як слід", - радить Рейес.

Вона радить наприкінці кожного дня не забувати думати про те хороше, що сталося, і за що ви вдячні.

"Щастя. Ми женемося за ним, кривдимо його, нехтуємо ним і ніколи не буваємо ним задоволені. Щасливіші дні починаються з того, як ми думаємо про щастя. Це усвідомлення його в тих буденних повсякденних речах, про які ми думаємо як про неважливі", - говорить авторка.

"Пам'ятайте, щастя – це набір закусок, не фінальна страва. Їжте його по шматочках", - підсумовує вона.

Нагадаємо, науковці радять посміхатися, хай навіть на душі кепсько - від цього ми стаємо щасливіші.

Реклама:

Головне сьогодні