МОЗ: СБУ з початку січня розслідує оплату боргу при будівництві "Охматдиту"

— 28 січня 2016, 15:28

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я України.

"З початку січня 2016 року СБУ веде розслідування по даній справі. Більшу частину коштів було заблоковано на рахунку "Укрмедпроектбуд" до ухвалення рішення компетентними органами щодо правомірності дій керівництва "Укрмедпроектбуд", - йдеться в повідомленні відомства.

Відзначається, що на добудову нового корпусу з державного бюджету у 2015 році було виділено 500 мільйонів гривень.

новому корпусі "Охматдиту" планується створення сучасного відділення онкогематології, де будуть проводитися операції з пересадки кісткового мозку для 300 маленьких пацієнтів зі складними захворюваннями, ще 7000 пацієнтів отримуватимуть лікування", - відзначили у міністерстві.

Фото epravda.com.ua

[L]Як відомо, будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" було розпочато в 2011 році.

За період з 2011 року по 2014 рік у ДП "Укрмедпроектбуд" утворилась кредиторська заборгованість у розмірі 80 мільйонів 851 тисяч 171,51 гривні. Дана заборгованість перейшла до Міністерства охорони здоров'я разом з ДП "Укрмедпроектбуд".

24 грудня 2015 Мінфінансів повідомило, що зміни до паспорта бюджетної програми не потрібні і що використання коштів як на плату за послуги нового підрядника, так і оплату боргів можна здійснювати згідно з чинними документам.

Відповідь Міністерства Фінансів

Того ж дня Держказначейство провело оплату зазначеної заборгованості на рахунок "Укрмедпроектбуду".

Повний Лист до казначейства

У цей час представники Опікунської ради Охматдиту підняли питання про процес здійснення оплат ДП "Укрмедпроектбуд" своєму субпідряднику.

"Укрмедпроектбуд" заперечує зловживання під час будівництва нового корпусу "Охматдиту".

У листопаді 2015 року відбувся вибір підрядника на добудову нового корпусу "Охматдиту". Переможцем було оголошено компанію "Альтіс-Констракшн", пропозиція якої склала 390 мільйонів гривень.

"Про всі рішення Міністерство охорони здоров'я буде інформувати додатково", - підсумували у МОЗ.

Ще в 2015-ому році уряд планував пришвидшити виділення коштів на добудову дитячої лікарні "Охматдит" у Києві. Про це повідомляв сам Арсеній Яценюк.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні