#JeSuisBruxelles Мережу обурила різниця у вшануванні жертв вибухів у Брюсселі і Анкарі

— 24 березня 2016, 10:26

Під тегом #JeSuisBruxelles дописувачі мережі публікували пости, малюнки і карикатури на знак солідарності з загиблими і пораненими.

Багато з них вказували на відмінності у тому, як люди реагували на напади у Брюсселі та Анкарі.

У Брюсселі 31 людина була вбита і 200 отримали поранення в наслідок вибухів. У свою чергу в Анкарі, теж в наслідок терористичних атак, минулого тижня загинули 36 осіб, у лютому – 28, а у жовтні минулого року – 107.

При цьому після терактів у Брюсселі по всій Європі пам'ятники, такі як Ейфелева вежа у Парижі та Бранденбурзькі ворота у Берліні, були підсвічені кольорами бельгійського прапора з поваги до жертв.

У Брюсселі тисячі людей зібралися, щоб створити імпровізований меморіал крейдою, щоб писати повідомлення поваги і непокори.

Таких заходів не було після терактів у Анкарі.

Автор The Independent Ясмін Ахмеда уточнює, що після вибухів, бельгійський прапор був приспущений над Даунінг-стріт, 10 (там розміщена резиденція прем’єр-міністра Великобританії).

"Чому на Даунінг-стріт не підняли турецький прапор після звірств у Анкарі", - запитує вона.

Схожа реакція соціальних мереж була після того, як українські користувачі ставили собі аватарки у кольорах французького прапора після терактів у Парижі, а росіяни обурювалися, що українці так само не вшановували прапорами збитий представниками "Ісламської держави" російський пасажирський літак над Синаєм.

Реклама:

Головне сьогодні