Мати зниклого Тараса Познякова: "Впевнена, що син — живий". Відео

— 8 квітня 2016, 13:39

Про це вони розповіли журналістам під час пошуків сина 8 квітня. Відео виклала у Facebook волонтер АТО Емма Маєва, котра першою повідомила про зникнення Тараса 5 квітня.

"Зрозумійте, дуже багато сил пішло у попередні дні на пошуки нашого сина. Тому ми не в змозі надавати інтерв'ю чи прес-конференції. Ми хотіли подякувати усім небайдужим людям, які підключилися до пошуку нашого сина. Я впевнена, що він на сьогоднішній день живий. Але, будь ласка, надавайте нам перевірену достовірну інформацію, тому що для її опрацювання потрібно багато часу", — сказала мама хлопця.

"Ми звертаємося до усіх жителів Київської області, Боярки, Білоцерківки: будь ласка, перевірте свої відеореєстратори, камери на будинках. Можливо, є інформація про нашого сина на ваших відеозаписах", — додала жінка.

Поиски продолжаются. Новостей нет.

Опубликовано Эммой Маевой 8 апреля 2016 г.

Раніше батьки робили припущення, що Тараса могли викрасти з метою викупу. "Сьогодні батьки заявили про те, що готові на будь-яку суму викупу, аби сина повернули живим", написала Емма Маєва у Facebook учора ввечері, 7 квітня.

Водночас батько Тараса повідомив, що 4 квітня той їхав на дуже важливу зустріч на своєму транспортному засобі. Реєстраційний номер машини ВС 4446 СІ. Audi 6 сірого кольору.

П'ятий день хлопця шукають батьки, поліція та кінологи. У четвер до пошуків підключилися водолази.

Фото 25-річного Тараса Познякова розміщено на сайті нацполіції

Тараса Познякова оголосили у всеукраїнський розшук 6 квітня. За повідомленням сайту ГУ Національної поліції у Київській області, на вигляд йому 25-26 років, зріст — 185 см.

Хлопець худорлявої статури, одягнутий у джинси синього кольору, кросівки-мокасини сірого кольору, куртка чорна вовняна, светр синій або темно-сірий.

4 квітня на власному авто він виїхав зі Львова у напрямку столиці і зник.

Зниклий Тарас Позняков, фото зі Vkontakte

Львівська поліція повідомляла, що останнє відоме місцеперебування розшукуваного – автозаправна станція BRS по вул. Садовського, 1а в селі Бузова, Києво-Святошинського району.

При собі він мав посвідчення водія та службове посвідчення. Позняков є помічником Шевченківського райсуду Львова.

Останній поки що знімок Тараса (праворуч) із супутником. Фото з Facebook волонтерки Емми Маєвої

Волонтери повідомляли, що хлопець узяв подорожніх на сервісі BlaBlaCar.

За іншою інформацією, викладеною у пабліку Varta1 Vkontakte, Тарас дорогою узяв у попутники трьох невідомих чоловіків, і саме вони були з ним в автомобілі аж до заправок під Києвом.

Камери спостереження на автозаправці неподалік місця зникнення зафіксували лише одного попутника Тараса.

Досі незрозуміло, чи саме цей пасажир реєструвався на поїздку через сервіс пошуку попутників, чи потрапив у машину в інший спосіб.

Цей випадок викликав бурхливу дискусію щодо безпеки користування схожими сервісами, про що писала "Українська правда. Життя".

Згодом у компанії BlaBlaCar Україна ситуацію "Українській правді. Життя" прокоментували так:

"Ми повністю сприяємо розслідуванню і надаємо всі необхідні дані слідству. Ми надали поліції технічну інформацію, яка допоможе у розслідуванні. Окрім того, ми регулярно спілкуємося з друзями і близькими Тараса.

За допомогою сервісу BlaBlaCar відбулися десятки мільйонів поїздок і для нас цей випадок є безпрецедентним. Наразі у нас немає підтвердження про те, що люди, які їхали з водієм, якимось чином пов'язані з BlaBlaCar. Ми робимо все можливе, щоб якнайшвидше з'ясувати всі подробиці і отримати нову інформацію про розслідування", — сказав керівник BlaBlaCar в Україні та Росії Олексій Лазоренко.

Реклама:

Головне сьогодні