"Ми дамо йому сім'ю". Шестирічний американець запросив сирійця стати йому братом

— 22 вересня 2016, 10:55

6-річний Алекс попросив президента США Барака Обаму посприяти тому, щоб 5-річний сирієць Омран Дакніш став йому братом.

Алекс, який живе у місті Скарсдейлі, штат Нью-Йорк написав про це у листі до президента США Барака Обами.

"Минулого місяця, як і люди по всьому світу, Алекс був зворушений відео з Омраном Дакнішем, із міста Алеппо у Сирії, який сидів у шоковому стані у машині швидкої допомоги та намагався стерти кров із своїх рук", – цитує президента його Facebook.

Фотографії скривавленого хлопчика, який вижив після авіаудару, облетіли всі шпальти видань та стали символом відчайдушності сирійської громадянської війни й боротьби за контроль над містом.

Алекс був так вражений, що сів і написав листа Обамі.

На цьому тижні на саміті Організації Об'єднаних Націй у справах біженців президент США зачитав його послання, щоб розділити хвилюючі слова хлопчика зі світом.

Алекс хоче, щоб Омран приїхав жити з ним і його сім'єю. Він хоче поділитися із ним своїм велосипедом і навчити його їздити. Алекс пообіцяв, що його маленька сестра буде збирати метеликів для Омрана.

"Ми можемо гратися разом. Ми дамо йому сім'ю, і він буде нашим братом", – цитує Алекса Обама.

"Такі слова шестирічного хлопчика – маленької дитини, яка ще не навчилася бути цинічною чи підозрілою, або боятися інших людей через те звідки вони походять, як виглядають чи моляться. Ми всі повинні бути як Алекс", – зазначає президент США.

"Уявіть собі, як би виглядав цей світ, якщо ми б були такі. Уявіть собі страждання, які ми могли б полегшити і життя, які ми могли б врятувати", – сказав він.

Реклама:

Головне сьогодні