Латвія заборонила використання тварин у цирках

— 15 червня 2017, 15:29

У четвер 15 червня латвійський Сейм в остаточному читанні затвердив поправки, які забороняють використовувати у циркових виставах тварин, навіть народжених у неволі.

Латвія заборонила використання тварин у цирках. Фото andykazie/Depositphotos

Таке рішення було прийнято попри те, що комісія при Міністерстві землеробства схвалила інше формулювання, повідомляє латвійське видання DELFI.

Розглядаючи зміни в законі про захист тварин в остаточному читанні, парламент більшістю голосів не підтримав пропозицію відповідальної комісії дозволити використовувати в цирку тварин зі спеціально складеного списку.

[L]Таким чином, Сейм не змінював схвалену у першому читанні редакцію поправок, які забороняють використовувати в цирку будь-яких диких тварин, в тому числі народжених у неволі.

Раніше відповідні поправки до законопроекту про захист тварин були підготовлені Міністерством землеробства під тиском латвійських захисників тварин, йдеться на LSM.LV

11 травня під будівлею Сейму латвійці влаштували 2 пікети – за і проти використання тварин у цирках.

Ідею цирку без тварин тоді підтримала і директорка Ризького цирку Інара Кехре, зазначивши, що тварини – не єдине, що може привернути увагу аудиторії, так чи інакше установа відмовилася б від них.

Негативно рішення Сейму сприйняв власник латвійського цирку-шапіто Леонід Фролов.

За його словами, заборона на використання тварин призведе до краху циркового мистецтва, адже на акробатах і фокусниках, на його думку, бізнес не зробиш.

Реклама:

Головне сьогодні