Потонути у смітті за рік: фотограф 4 роки не викидав відходів, щоб показати катастрофу

— 21 червня 2017, 16:26

Фотограф Антуан Репессе припинив викидати придатне для пеперобки сміття, щоб створити серію світлин "#365 Unpacked", покликану допомогти людям переосмислити свою роль як споживачів.

Фото antoinerepesse.com

Протягом 4 років митець збирав відходи у своєму будинку в Ліллі, розповідає його офіційний сайт.

[L]Загалом фотографові вдалося накопичити 70 кубічних метрів сміття – 1,600 пляшок від молока, 4,800 картонних основ від рулонів туалетного паперу та 800 кілограмів старих газет.

У його знімках відходи оточують людей у буденних ситуаціях: під час романтичної вечері, у процесі фарбування нігтів, під гри у комп'ютер.

"Я хотів надати естетичності своєму маніфесту залучення людей до сортування сміття. Мені дуже хотілося створити ідеальну картинку, яка зачепить кожного", – ділиться Антуан.

Своїми світлинами фотограф намагався підкреслити, які є перепони на шляху сортування й переробки сміття, відсутність якого провокує глобальні, хоча й не завжди помітні, зміни у природі.

"Нам постійно розповідають, скільки сміття ми викидаємо, але я думаю, що вплив знімків із тонною сміття може бути набагато потужнішим, ніж тонни слів", – додає Антуан.

Фото antoinerepesse.com
Фото antoinerepesse.com
Фото antoinerepesse.com
Фото antoinerepesse.com
Фото antoinerepesse.com

Реклама:

Головне сьогодні