Вчителька з Кропивницького перемогла на конкурсі Кембриджа

— 7 серпня 2017, 12:56

Вчителька англійської мови у 25 школі Кропивницького Олеся Гудименко перемогла на міжнародному конкурсі Cambridge English Schools competition 2017.

Олеся Гудименко. Фото pravda-kr.com.ua

Участь у ньому взяли 120 представників різних країн, а головною нагородою для переможця стало двотижневе навчання на курсах у коледжі одного з найпрестижніших вишів світу, повідомляє Кіровоградська Правда.

За умовами змагання, вчителі мали представити свою концепцію навчання. Ідея Олесі Гудименко викликала схвалення журі.

Для участі у конкурсі вона залучила й своїх учнів-одинадцятикласників. Гудименко запропонувала школярам проїхатися в уявному автобусі, який прямує в майбутнє.

Сама "сіла" за кермо, а кожен пасажир під час "перевірки квитка" повинен був невеликим малюнком зобразити, що означає англійська особисто для нього.

За словами викладачки, така гра допомагає дітям усвідомлювати роль вивчення мови.

Проект вчительки з Кропивницького. Фото cambridge.ua

"У школі працюю 15 років, до цього часу участі в жодних конкурсах не брала. А от мої учні не раз ставали переможцями різних змагань і олімпіад. Одна учениця, вигравши міжнародний конкурс, навіть їздила на зустріч із Королевою Великої Британії", – розповідає Олеся.

Цього разу Олеся Гудименко вирішила ризикнути. Підштовхнула мотивація – два тижні навчання за кордоном.

[L]"Головним призом для переможця було двотижневе навчання у коледжі Кембриджу. Зрозуміла, це гарна нагода не тільки вдосконалити знання мови, а ще й побачити світ, відчути дух навчання у престижному закладі", – ділиться Гудименко.

Навчання на курсах у Кембриджі Олеся Гудименко вважає для себе надзвичайно престижним – багато вчителів лише мріють про це.

Олеся зауважує, британські учні так само, як і українські, не проти побешкетувати, втім дуже сумлінно ставляться до навчання.

"Там такі ж діти, як і наші. Але в школах є свої правила, дисципліна і їх ніхто не порушує, адже всі розуміють, навчання коштує немалих грошей, тож мусять вчитися. Взагалі тамтешніх школярів до навчання дуже сильно мотивує громадська думка про те, що розумним бути модно, – пояснює Олеся.

Взагалі склалося враження, що британці щасливіші, ніж українці. У них немає агресії, негативного ставлення до людей, вони привітні, відкриті".

Реклама:

Головне сьогодні