Ще один український файлообмінник припиняє роботу

— 13 травня 2013, 10:01

Про це повідомили минулого тижня в адміністрації ресурсу WebCase, пише Коммерсант-Украина.

Наразі користувачам недоступне завантаження файлів на сайт, а скачати інформацію можна буде до кінця місяця. "Проект, відкритий в 2007 році, втратив свою актуальність через шість років", - наголошується в повідомленні.

Відвідуваність FileShare.in.ua протягом останніх років знижувалася. За даними gemiusAudience, в березні вона склала 129,5 тис. користувачів проти 336 тис. в листопаді 2011 року.

"При такій відвідуваності доходи від реклами навряд чи могли б відбити операційні витрати на підтримку ресурсу", - вважає президент компанії "Інтернет Інвест" (володіє найбільшим в країні доменним реєстратором imena.ua і хостинговою компанією MiroHost) Олександр Ольшанський.

"Зараз класичні файлообмінні сервіси втрачають популярність. Для якихось особистих файлів набагато зручніше використовувати хмарні сервіси, але високу відвідуваність файлообмінникам приносив медіаконтент, або копії програмного забезпечення, як правило, піратські, - розповідає Ольшанський. - Такий контент зараз зручніше дивитися чи слухати на різних он-лайн сервісах, а скачувати безпечніше через торренти".

Нині WebCase має намір зосередити зусилля на розвитку онлайн-кінотеатру fs.ua - конкурента ex.ua, який був створений компанією в 2011 році, йдеться в повідомленні про закриття FileShare.in.ua.

У травні WebCase розпочала набір нових співробітників для роботи над проектом - крім розробників і керівника відділу продажу реклами, компанія збирається найняти фахівця з пошукової оптимізації, хоча зараз ресурс не індексується пошуковими системами.

fs.ua позиціонує себе як "рекомендаційна мережа". На сайті доступні для безкоштовного перегляду і скачування фільми, серіали, телепрограми, книги, музика, ігри. Популярності ресурсу додало закриття в 2012-ому році ex.ua через претензії правовласників.

Однак після відновлення, ex.ua повернув собі велику частину аудиторії. За даними gemiusAudience, відвідуваність fs.ua в березні склала 913,5 тис. користувачів, проти 2,6 млн. у ex.ua.

Реклама:

Головне сьогодні