Тест

7 українських міст, де в громадському транспорті є WiFi

На яких маршрутах можна скористатися безкоштовним Інтернетом, з'ясувало видання Ain.ua.

Київ

Від кінця вересня 2013-го року безкоштовний Інтернет є у кількох вагонах київського швидкісного трамваю №1 та №3. WiFi працює в модернізованих трамваях "Кобра". Користуватися ним можна без паролю. Роутери встановлено в кабіні водія, в майбутньому їх планують обладнати антивандальною системою та розміщувати в салоні під обшивкою.

Встановлене в трамваях обладнання від "Інтертелекому" дозволяє підключатися до Інтернету на швидкості до 14,9 Мб/сек.

Тернопіль

Днями безкоштовний доступ до Інтернету по WiFi запрацював у тролейбусах кількох марштутів: 144, 146 (LAZ-Е183, маршрут №1 або №2) та 154 (Skoda-15Tr, маршрут №11 или №2). Наразі система працює в тестовому режимі. Як все буде добре, протягом місяця безкоштовний WiFi може з'явитися в усьому тролейбусному парку.

Вінниця

WiFi у вінницьких трамваях з'явився ще в 2012-му році. "Інтертелекомівські" роутери встановлені в усіх 90 трамваях міста. Доступ до Інтернету є безпарольним та безкоштовним. Підключаючись, треба обрати зі списку доступних мереж точку доступу з назвою "ИНТЕРТЕЛЕКОМ ХХХ", де "ХХХ" – то номер вагону. WiFi також є у тролейбусах.

Запоріжжя

Наприкінці минулого року WiFi-роутери були встановлені в 10 запорізьких автобусах. За інформацією прес-служби Запорізької міськради, послуга WiFi доступна на автобусах, що курсують на маршрутах у Хортицький район: №96 та №58.

Визначити наявність WiFi можна за спеціальними наліпками на автобусах. Найближчим часом точки доступу WiFi з'являться ще в 5 автобусах на цих двох маршрутах.

Раніше безкоштовний WiFi з'явився в трамваях №1,№3 та №16.

Одеса

Як пише Dumskaya.net, наприкінці серпня безкоштовний WiFi з'явився в маршрутках №232.

Львів

Торік безкоштовний WiFi з'явився в семи львівських трамваях на маршрутах №10, №9 та №6.

Дніпропетровськ

Як повідомляє PeopleNet, у 2011-му році в дніпропетровському трамваї №1 встановили Wi-Fi роутер із безкоштовним інтернет-підключенням. Поки що на цьому прогрес зупинився.