Українських чиновників вчитимуть англійської під наглядом керівника

— 5 липня 2016, 13:23

Онлайн-платформа створена спеціально для державних службовців. Вона безкоштовна, профінансована за рахунок гранту.

Навчальна програма розроблена для початкових рівнів А1 і А2. За цими рівнями уже навчається пілотна група з 55 людей Головного управління юстиції міста Києва.

"Наше завдання – виявити всіх, хто хоче знати англійську й дати їм таку можливість. Після запуску пілотних груп Головного управління юстиції Києва ми уже готові відкрити доступ для масового користування", – розповідає виконавчий директор Асоціації Інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Онлайн-технологія вивчення англійської розроблена Віталієм Зубковим з "Академії Навичок" ("Skills Academу").

[L]Вона дозволяє засвоїти основні граматичні конструкції англійської, які людина, виконуючи певні завдання, підставляє за зразком.

Творці системи сподіваються, що так користувачі зможуть не сліпо зазубрювати, а усвідомлено вивчати мову.

Система підлаштовується під рівні знання користувачів. На початку всі охочі проходять профільне тестування.

Зубков розповідає, що кожне виконане завдання має певну кількість балів, відповідно до яких вибудовується рейтинг.

"Керівник підрозділу, може подивитися, кому зі співробітників найкраще вдається навчання, коли вони востаннє сідали за англійську та яких успіхів досягли", – зазначає він.

Зараз проект охоплює загальну англійську, проте у майбутньому творці планують додати спеціальну систему, яка допомагатиме вивчати англійську фахово, із професійною термінологією.

Програма для чиновників дозволяє засвоїти основні граматичні конструкції англійської, які людина, виконуючи певні завдання, підставляє за зразком. Фото maxkabakov/Depositphotos

Завдання заточені на граматичних структурах, наприклад, правильному уживанні форм дієслова англійської мови. У них немає пояснень, але виконавець робить його завдяки зразкам, які завжди є перед очима.

Кожен урок має завдання від простих до складних. Але учасники отримують необхідні граматичні навички, словниковий запас та комунікативні аспекти розроблятимуться у подальших версіях.

"Ми плануємо включити окремий курс зі спілкування, під нього готується окрема програма, – розповідає Віталій Зубков. – Ми хочемо, щоб людина реально користувалася отриманими знаннями для професійних зобов'язань і фахових цілей".

Можливостей для розвитку навичок спілкування система поки що не має.

Проте вже нині, після Мінюсту взяти участь у програмі планують чиновники з Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Києва, Інституту модернізації змісту освіти, Нацбанку, Національній поліції, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі та інших відомств.

Наталія Вуйтік

Реклама:

Головне сьогодні