Тест

Зонд Юнона надіслав перше у світі відео з Юпітера: на ньому рух планети і супутників

Більші — на орбітах ще більших. Усе це імпульс, швидкість і "тяжка рука" гравітації.

Однак, з іншого боку, ці процеси у всесвіті можуть бути поетичними. І це нам довів зонд Юнона, котрий лише учора досяг орбіти Юпітера, наблизившись так близько, як не вдавалося раніше жодному іншому апарату, пише видання Time.

Апарат важить 3600 кг та має довжину 3,5 метру. Він не є найскладнішим космічним кораблем NASA, однак йому вдалося справити неабияке враження на населення Землі.

[L]Наближаючись до Юпітера та увімкнувши свої прилади після успішного маневру, Юнона зробив серію фото, з яких склали найперше відео гігантської планети, навколо якої обертаються чотири великі "Місяці" (супутники): Іо, Європа, Ганімед та Каллісто.

По собі так звані Місяці Галілея, названі на честь астронома, котрий відкрив їх у 1610 році, є вкрай цікавими небесними тілами у Сонячній системі.

А супутник Європа вважається серед астрономів ймовірною домівкою життя у нашій Сонячній системі, окрім Землі.

Балетний характер цього простого відео робить рух космічних тіл настільки вражаючим, бо повторює структуру Сонячної системи і навіть атома.

Відео презентували на прес-конференції у лабораторії Jet Propulsion у Пасадені, Каліфорнії.

"Раніше ми могли уявляти собі рух планет і супутників завдяки комп'ютерному моделюванню чи голлівудській графіці. Тепер усе зміниться. Вперше усі ми маємо можливість спостерігати за справжньою гармонією у природі…Гармонією на кожному рівні, за усіма вимірами", — так романтично висловився один із провідних вчених місії Juno Скотт Болтон.