Mail.ru йде з України. Листи тепер йтимуть через посередників

— 22 листопада 2016, 14:14

Це відбудеться після того, як Mail.ru припинить пряму доставку трафіку в Україну, пояснили "Українській правді. Життя" спеціалісти.

За інформацією ЛІГА.net, компанія повідомила українським точкам обміну трафіком, що сервісу нібито стало дорого забезпечувати пряме з’єднання. За даними "Українська правда. Життя", ціна питання – 50 тисяч євро на місяць.

Директор з розвитку української точки з обміну трафіком UA-IX (ДП "УкрМОТ") Михайло Половинка повідомив, що Mail.ru надіслав повідомлення, згідно з яким група компаній припиняє доставку трафіку в Україну з 20 грудня.

[L]Аналогічний лист прийшов і в точку обміну Giganet.UA, яка попередила інших учасників: "Шановні учасники Giganet.UA! На прохання компанії Mail.ru сповіщаємо Вас, що компанія Mail.ru припиняє доставляти свій трафік в Україну. Відповідно, з 20 грудня 2016 року їхніх анонсів не буде в Giganet.UA. Прохання спланувати міграцію свого трафіку".

"Був прямий канал з Україною, швидше працювали у нас їхні сервіси. Тепер трафік йтиме через закордонних посередників, що може вплинути на швидкість завантажень", – пояснюють спеціалісти.

Mail.ru – це не тільки поштовий сервер, це також пошуковик, агрегатор новин, сервіс ігор, фотоархіватор тощо.

Реклама:

Головне сьогодні