Американське посольство скасовує співбесіди для деяких аплікантів

— 8 квітня 2011, 14:18

Про це повідомляє прес-служба посольства США у п'ятницю.

Тепер будь-який аплікант, який раніше надавав скановані відбитки пальців (10 відбитків) у посольстві або консульстві США, не повинен буде приходити на візову співбесіду, якщо він/вона:

- проживає в Україні і не походить із країн, які фінансують тероризм;

- поновлює візи типу B1/B2, C1/D, F, I або M, термін дії яких закінчився не більше, ніж 12 місяців тому;

- відповідають вимогам для отримання візи згідно візового законодавства США;

- ніколи не мали відмови у візі США або, якщо і мали, то після цього отримували візи до США.

Такі особи можуть звернутися до кур'єрської служби Elin Ltd. (FedEx) і оформити доставку своєї візової анкети, паспорта та додаткових документів по візовій справі в посольство для того, щоб скористатися процедурою "повторного використання" сканованих відбитків пальців.

Деякі категорії віз передбачають внесення додаткової оплати, яку потрібно здійснювати особисто у посольстві, зауважує прес-служба.

Особи, які відповідають вищезгаданим критеріям, але не надавали раніше скановані відбитки 10 пальців у посольстві, можуть принести свої паспорти та документи до консульського відділу з 13:00 до 15:00 щосереди (окрім офіційних українських та американських свят) і здати відскановані відбитки пальців для процедури "переоформлення" візи.

Апліканти отримують свої паспорти із візами через FedEx протягом одного тижня.

Водночас, у прес-службі зауважують, що посольство залишає за собою право вимагати особистої присутності апліканта на візовій співбесіді після розгляду його/її заяви на отримання візи.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні