Тест

Дешеві мандри Європою

Більшість українців розпочинають свої мандри саме з Європи, оскільки вона цікава і знаходиться поруч. Крім того, у Європі комфортно і така подорож вважається в Україні престижною.

А з іншого боку Європа, точніше - країни Західної Європи, є одними із найдорожчих туристичних напрямків у світі, який досі не по кишені більшості українців.

Що ж робити? Купувати дорогі квитки на літак у далеку Азію і економити там, чи їхати знайомим маршрутом на пляжі Туреччини або Єгипету?

Навіть у Франції, Німеччині чи країнах Бенілюксу можна гарно подорожувати за відносно невеликі гроші, просто, часто, не всім відомо про такі можливості.

Пропонуємо кілька способів здешевити подорож країнами Західної Європи.

Зупиняйтеся у хостелах

На перший погляд, для більшості українців хостели можуть здатися дикунством. Річ у тім, що, фактично, ви купуєте не номер, а ліжкомісце у великій кімнаті, де крім вас ще можуть жити від 3 до 10 людей.

Ціна у європейських хостелах коливаються від 10 до 20 євро з людини, а постійні веселощі можна отримати задарма. Хостели вже давно успішно працюють в Європі, а останнім часом почали відкриватися і в Україні.

Наприклад, у Львові вже є понад 30 хостелів. Щоб знайти і забронювати місце у хостелі можна скористатися сервісом - www.hostelworld.com.

Снідайте

Зазвичай в пакет проживання у хостелах чи готелях входить сніданок, що є чудовою нагодою зекономити на харчуванні.

Їжте там, де харчуються місцеві або купуйте їжу в магазинах

Не варто весь час відвідувати ресторани, адже можна просто купити їжу в магазині і пообідати в парку.

Або варто спитати у місцевих, де зазвичай обідають вони — їжа у таких місцях, як правило, простіша, ніж у ресторанах, але і значно дешевша.

Літайте

Літаки можуть стати найдешевшим транспортом у Європі, якщо добре розпланувати свій маршрут. Там є десятки лоу-костів, які літають чи не до кожного міста. А цей сервіс може допомогти знайти дешеві квитки - www.skyscanner.com

Подорожуйте автостопом, або користуйтеся Mitfahrgelegenheit

Автостоп у Європі досі живий, тож не треба соромитися зупиняти авто з незнайомцями і просити підвезти.

Наприклад, якщо ви мандруєте Німеччиною, користуйтеся Mitfahrgelegenheit (www.mitfahrgelegenheit.de) — сервісом, який без жодних проблем допоможе підсісти в авто, що прямує у потрібному напрямку. Більше того, Мітфар навіть діє транскордонно.

Ходіть пішки

Громадський транспорт у європейських містах дуже дорогий у порівнянні з українським. Мало в якому місті одноразовий проїзд у трамваї чи метро коштує менше ніж 2 євро. Тому за рахунок приємної прогулянки можна "заробити" собі на снек.

Розподіліть гроші 50/50 – готівка/кредитка

Розбийте кошти, які берете з собою в поїздку на дві рівні частини. Половину тримайте готівкою в місцевій валюті і використовуйте для повсякденних розрахунків. Якщо є можливість, розраховуйтеся карткою - це дешевше, ніж знімати готівку з банкомату.

З іншого боку, маючи готівку ви залишитеся з грошима, якщо вашу картку заблокує банк.

ISIC card - міжнародна туристична картка для знижок
Студенти та молодь можуть замовити собі собі катрку ISIC, що надає знижки у багатьох місцях Європи та світу. Наприклад, на вхід у музеї чи туристичні об’єкти.

Листівка - сувенір №1

Не варто купувати різноманітний сувенірний непотріб на кшталт матрьошок, глиняних горщиків чи тарілок - всеодно потім припадатиме порохом.

Листівка може стати чудовим подарунком для рідних і друзів. Особливо, якщо вона ще й відправлена з того місця, про яке розповідає.

Уникайте літа в Європі

Європа дуже популярна серед туристів влітку. Це означає переповнений транспорт і хостели, зростання цін на проживання та харчування, затори біля Ейфелевої вежі або Пізанської башти, тощо.

Тож чому б не уникнути цього масового божевілля? Повірте, весна чи осінь є не менш чарівним часом для відвідин більшості європейстких міст.

За матеріалами autotravel.ua.

Фото з Flickr (robbiebracken, fitzgerrell, ,Dina_x , Franjanko, totallylaura, .tara., AntonioAmado, Takahiro Yamamoto)