В Україні встановили новий рекорд. Фото

— 21 травня 2012, 18:04

З трьох майданчиків Старого міста (Троїцька площа, Вірменський Ринок і стадіон ЗОШ № 1) у небо о 4.30 ранку піднялося сім теплових аеростатів. Пілоти – з Кам’янця-Подільського, Львова, Східниці, Феодосії, Києва.

Кулі під час надмухування – цікавезна атракція навіть удень, а вночі, коли кожна оболонка заввишки з п’ятиповерховий будинок перетворюється на гігантський ліхтарик – і поготів.

Шкода, що побачити це незабутнє видовище прийшло лише кілька десятків молодих людей, котрі догулювали Ніч музеїв – та хлопці з кам’янець-подільського військово-історичного товариства (у костюмах XVII століття).

Все майже за каноном: напевно, в схожих жупанах і постолах спостерігали кам’янчани у 1784 р. за першими польотами куль, які влаштували принц Шарль-Вільгельм де Нассау та комендант кам’янецької фортеці Ян де Вітт.

А от місто, над яким летіли кулі тоді і тепер, разюче змінилося.

Підсвітлені головні архітектурні домінанти, квадрати кварталів з вуличними ліхтарями по периметру – казкове видовище. Нічне місто тихе – де-не-де чути спів перших пташок, які теж збираються у політ назустріч сонцю. Як тільки перші промені зафарбували сірий горизонт у ніжно-рожевий колір, всі сім куль приземлилися на околицях села Острівчани.

Ті, хто хочуть відчути казку ранку у небі, обов’язоково матимуть ще шанс – адже нічні злети стали для повітроплавчих фієст у Кам’янці обов’язковим елементом програми.

Реклама:

Головне сьогодні