"Марадона очима Кустуриці"

Міф про Еміра Кустурицю живе з того часу, коли його фільм "Батько у відрядженні" (1985) було нагороджено "Золотою пальмовою гілкою" в Кані, а голова журі Мілош Форман оголосив 30-ти річного режисера надією європейського кіно.

Але зірка Кустуриці засяяла ще раніше - в 1981 році. Коли в Венеції частували перемогу його дебютного фільму "Чи пам'ятаєш ти Доллі Белл?".

Вже тоді про молодого автора заговорили як про режисера-лідера 80-х років. Він з легкістю почав отримувати призи, про які мріяли Тарковський і Брессон.

Здавалося Кустуриця натрапив на золоту жилу, вдало використовуючи балканську екзотику і фольклор, про які за межами Югославії ніхто навіть не мав уявлення.

У своєму першому повнометражному документальному фільмі Емір Кустуриця представляє екстраординарну історію життя та відродження Дієго Марадони.

Використовуючи архівні матеріали і власні зустрічі з легендою, режисер запрошує глядачів у цікавий вир місць та імен, пов'язаних з Марадоною. Від Аргентини до Неаполя, від Куби до Барселони; від родини та друзів дитинства до товаришів по команді та світових лідерів - Фідель Кастор, Уго Чавес. Глядачі разом з Марадоною проходять шлях від перших кроків на футбольному полі до світового визнання, від трагічного падіння до славного відродження.

Цей фільм - історія про Бога, який спустився на Землю, але так й не придумав, чим тут зайнятися.

В фільмі будуть показані "три Марадони", яких я відкрив для себе під час зйомок: футбольний наставник, вільний від політкоректності громадянин, який виступає проти однобічної політики США і сімейна людина. Ці три Дієго зустрінуться в кінці фільму на стадіоні Aztec в Мехіко, де Дієго забив свій найвідоміший гол під час чемпіонату 1986 року у грі проти англійською збірної.

Кінотеатр "Київ" Вул. Червоноармійська 19

Реклама:

Головне сьогодні