Презентація історичного путівника "Генуезці в Криму"

Кафа, Солдайя, Чобан-Куле, Гурзуф, Луста, Чембало, Херсон... Сьогодні назви колишніх генуезьких колоній та замків, заснованих італійськими купцями, нагадують нам про їх присутність та діяльність в Північному Причорномор'ї в епоху середньовіччя.

В колишніх могутніх та величних генуезьких фортецях, розташованих вздовж Чорноморського узбережжя Криму, завмерла історія. Вони й досі є яскравими свідками проникнення на схід європейської культури.

Історичний путівник містить цікаву й різноманітну інформацію про пам'ятки м. Генуї та Криму, об'єднані єдиним історичним контекстом та характерними архітектурними рисами, які прослідковуються в своєрідних особливостях побудови башт і стін середньовічних фортифікаційних споруд.

Автори книги подають матеріал таким чином, щоб читач міг уявити епоху розквіту та могутності генуезьких колоній в Криму, поринути в історичне минуле часів лицарів, дожів, консулів та місіонерів.

Видання здійснено в рамках українсько-італійські ініціативи щодо серійної транснаціональної номінації генуезьких фортифікаційних споруд у Середземномор'ї та Причорномор'ї до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Захід відбудеться 22.05. 2009 р. о 15.00

Реклама:

Головне сьогодні