Виставка-ярмарок українського народного мистецтва

Український центр народної культури "Музей Івана Гончара" вже вкотре запрошує майстрів народного мистецтва на ярмарок на своє подвір'я. І щоразу для відвідувачів і просто для перехожих це стає своєрідним відкриттям - насамперед тому, що тут збираються майстри, які працюють в автентичних народних традиціях.

Чимало речей, виставлених на продаж, вражають простотою й гармонійністю, що витворювалися віками й передавалися з покоління до покоління. Незнані сьогодні генії українського ремесла передавали дітям у спадок свій досвід і прозріння, традиції й оригінальні знахідки в технологіях, формах, матеріалах виробів. А поруч із виробами суто традиційними на ярмарку будуть і авторські мистецькі твори, виконані на грунті народних традицій - вбрання, прикраси та вжиткові речі...

Цей ярмарок ще не має широкого розголосу; він не настільки багатолюдний, як, наприклад, ті, що проводяться віддавна в Національному музеї народної архітектури та побуту України. Але тим, хто потрапляє сюди, одразу пригадується батьківщина, пісні рідного села; люди переходять у спілкуванні на українську мову.

Тож і нині до Дня Києва тут можна буде оглянути та придбати косівську, васильківську, подільську кераміку; ткані та вишивані речі, виконані різними техніками - у т.ч. весільні рушники; вироби з лози, соломи, бісеру, дерева; килими, витинанки, мальованки, народні картини тощо, а також поспілкуватися з майстрами.

Виставка-ярмарок відбудеться 30 та 31 травня 2009 року з 10.00 до 18.00 на подвір'ї УЦНК "Музей Івана Гончара".

Реклама:

Головне сьогодні