Міжнародний фестиваль "АртПоле’2009. Звуки/дії в просторі"

Міжнародний фестиваль "АртПол"» (до 2009-го - "Шешори") цього року триватиме протягом тижня.

Тих, хто хоче просто відпочити і послухати музику, запрошуємо відвідати фестиваль 17­-18 липня - в ці дні на великій сцені виступатимуть "Перкалаба", "Пропала Грамота", "Татош Банда" (Україна), Ghymes (Угорщина), DJ Click Live Band (Франція-Великобританія-Румунія), Вооt (Швеція), "Оркестр св. Миколая" (Польща), Telamure (Франція-Італія), "Пакава Ить" (Росія) та "НагУаль" (Білорусь).

Також проходитиме традиційний ярмарок ремесел і продовжать працювати фестивальні майстерні. Окрема денна сцена 17-18 липня буде присвячена подільській автентиці.

Проте музика - лише одна зі складових цьогорічного фестивалю, як і вистави, перформенси, об'єкти і дії в довкіллі. Тим, хто готовий до творчого самовираження, фестиваль пропонує протягом 12-16 липня взяти участь у створенні унікальних арт-проектів, найцікавіші з яких будуть представлені широкому загалу наприкінці фестивалю.

В перші дні "АртПоле" являтиме собою велику мистецьку лабораторію просто неба - сподіваємося, суміші і реакції будуть вдалими. Основна тема - взаємодія митця і середовища, натхненна добудова світу тими, хто усвідомлює себе водночас і частинками нашої спільної світосистеми, і неповторними авторами. Це велике поле гри, де з безлічі елементів можна створювати унікальні світи.

Глина, папір, вода, пісок, вугілля, сир, нитки, каміння, рослини, скрипи, шарудіння, плюхання, голоси птахів і музичних інструментів, промені сонця і нічних ліхтарів, люди навколо - в яку композицію їх зібрати, залежить від кожного. А зробити її твором допоможуть майстри, що протягом тижня працюватимуть в своїх унікальних просторах-студіях: анімаційна майстерня студії "Новатор-фільм" (Україна, Київ), VJ-майстерня від групи CUBE (Україна, Івано-Франківськ), повстяна майстерня "Вовняна шафа" (Білорусь), майстерня з виготовлення масок з трави, соломи і кори від акторів чеського театру Lisen та багато інших.

У гру можна включатися вже зараз - на сайті фестивалю оголошені конкури. Також 12-16 липня на музичній сцені фестивалю будуть проект Френка Лондона Ark (США-Україна), Caci Vorba (Польща-Україна), "Порт Моне" (Білорусь), "Улица" (Росія), "Мартові", "Очерет Джем Фест" і Vexlarsky Orchestra (Україна). На театральній: "Будругана-Гагра" (Грузія), Lisen (Чехія), "Майстерня пісні", "Проти ночі" та "Загогуліни" (Україна).

Організаторами фестивалю є Агенція подій "АртПоле", Вінницька державна обласна адміністрація та громадська організація "Наше Поділля". Партнерами фестивалю виступають Польський інститут та Французький культурний центр, фестивалі "Миколайки Фолькові" (Польща) і Villes des Musiques du Monde (Франція).

Детальніше про програму та умови перебування - www.artpole.org/fest
Реклама:

Головне сьогодні