Кінофестиваль "Відкрита Ніч. Дубль 13"

Нарешті оргкомітет на чолі із незмінним засновником та президентом фестивалю Михайлом Іллєнком зробили давно очікуваний крок - відкривається Міжнародний клуб "Відкритої Ночі". І першими його учасниками стануть представники провідної кінематографічної держави світу - Франції.

У кількох спеціальних показах, які відбудуться у Києві та Одесі свої роботи представлять студенти факультету кінематографії Паризького університету 8 Сен-Дені (Université Paris 8 Saint-Denis). Тригодинну програму привезуть заступники декана факультету Жоель Огро (Joel Augros) та Домінік Вілугбі (Dominique Willouhby), а також троє студентів факультету.

Також за підтримки провідного українського кіновиробника - компанії "Film.ua" фестиваль проведе "Кампус талантів", учасники якого знімуть та покажуть на фестивалі 3-хвилинні фільми. Знімальну та монтажну техніку для цього забезпечить "Film.ua".

Разом з тим "Відкрита Ніч" береже свої найкращі традиції - показ головної фестивальної програми відбудеться як і завжди на літописній горі Уздихальниці поряд із Замком Річарда на Андріївському узвозі у ніч з 27 на 28 червня. Але програма фестивалю зазнала деяких змін.

Оскільки активність авторів цього року дещо зменшилася, тому конкурсна програма буде дещо меншою - орієнтовно до неї увійдуть до 25 фільмів замість традиційних 35-40. Тому до позаконкурсного показу будуть включені найкращі стрічки - переможці фестивалю минулих років.

Від цього року фестиваль засновує окрему програму соціального кіно. До неї увійдуть ігрові та документальні роботи, присвячені проблемам ставлення суспільства до ВІЛ-позитивних людей, профілактиці СНІДу та наркоманії, захисту дітей, підтримці людей похилого віку тощо.

Крім того, на глядачів чекає сюрприз: вони побачать кіно... яке ще не знято! Спеціальна програма "Знімається кіно" представить проекти українських режисерів, над якими нині триває робота. Серед них буде і новий фільм "Тойхтопройшовкрізьвогонь", який знімає Михайло Іллєнко. Увага, відсутність пробілів між словами - не помилка, бо це ім'я людини! Деталі - у режисера.

Також завдяки підтримці одного з провідних українських телеканалів ICTV та його генерального директора Олександра Богуцького фестиваль зможуть побачити телеглядачі. Телепоказ конкурсної програми фестивалю та інтерв'ю з авторами вийдуть в ефір в ту ж саму "Відкриту Ніч" з 27 на 28 червня.

Склад Головного Журі остаточно ще не затверджений, але вже відомо, що до нього увійдуть кінопродюсер Володимир Філіппов, генеральний продюсер "Кінофоруму України" Андрій Різоль, актор Олександр Ігнатуша, режисер та в минулому лауреат фестивалю Віра Яковенко.

ПРОГРАМА "ВІДКРИТОЇ НОЧІ. ДУБЛЬ 13"


Церемонія відкриття фестивалю - 22 червня о 19.00 у приміщенні кіноресторану "Trans-force" у ТРЦ "Блокбастер", (м. Петрівка, пр. Московський, 34в, 3 поверх на ліфті)

Прес-конференція з представниками університету "Париж 8 Сен-Дені" - 22 червня о 19.30 у приміщенні кіноресторану "Trans-force" у ТРЦ "Блокбастер", (м. Петрівка, пр. Московський, 34в, 3 поверх на ліфті)


Показ 1-ї частини програми французьких студентських фільмів - 22 червня о 19.30 у приміщенні кіноресторану "Trans-force" у ТРЦ "Блокбастер", (м. Петрівка, пр. Московський, 34в, 3 поверх на ліфті)


Показ всієї програми французьких студентських фільмів в Одесі - 24 червня 19:00, кінотеатр "Маски"

Показ 2-ї частини програми французьких студентських фільмів - 26 червня о 19.00 у приміщенні кіноресторану "Trans-force" у ТРЦ "Блокбастер", (м. Петрівка, пр. Московський, 34в, 3 поверх на ліфті)

Головна програма фестивалю на Андріївському узвозі у ніч з 27 на 28 червня.

Церемонія відкриття конкурсного перегляду - о 21.00, початок конкурсного перегляду - о 22.00, оголошення переможців - з першими променями сонця. Форма одягу - з пледами та парасольками.

Закриття фестивалю, вручення дипломів та призів - 29 червня о 19.00. у приміщенні кіноресторану "Trans-force" у ТРЦ "Блокбастер", (м. Петрівка, пр. Московський, 34в, 3 поверх на ліфті)

Вхід на всі акції - за запрошеннями

Контактні телефони: 066-215-95-46 - Дмитро, 207-12-33 - Дарина та емейлом - [email protected]

WWW.OPENNIGHT.ORG.UA

Реклама:

Головне сьогодні