Фестиваль кобзарського мистецтва "Козацька ліра"

Участь у фестивалі візьмуть близько 200 кобзарів з усіх куточків України. Автором ідеї та ініціатором фестивалю став член правління Володимир Макієнко, який уже більше року опікується Стрітівською кобзарською школою.

Кульмінацією видовищного свята, яке розпочнеться о 15:00, стане одночасне виконання корифеями кобзарського мистецтва пісні "Реве та стогне Дніпр широкий", яке подано до Книги рекордів України як наймасовіше виконання кобзарської пісні.

Місце проведення фестивалю обране не раптово, адже в Стрітівці розташована єдина в Україні та світі школа кобзарського мистецтва.

Програмою фестивалю передбачена велика концертна програма, нагородження молодих та знаних талантів, політиків та представників влади, які в різні роки зробили внесок у відродження та становлення кобзарства, як духовної спадщини українського народу.

Фестиваль відбудеться на березі озера у мальовничому місці з чудовими краєвидами. Під час та по закінченню дійства відбудуться народні гуляння, ярмарок-майстерня, катання на конях, купальське вогнище та інші розваги. Гості фестивалю матимуть нагоду скуштувати національні страви та напої.

ВІДЕО ДНЯ

Для дітей будуть облаштовані Майданчики, де виготовленням птахів, витинанок, іграшок будуть опікуватись професійні актори-масовики з відомого українського гурту "Спас".

В той же час молодь не залишиться байдужою до рукотворних робіт на Алеї Майстрів (лісова скульптура, гончарі, ковалі, писанкарі, вишивальниці, різьбарі, майстри з виготовлення виробів з лози, іграшок з соломи). Усі охочі можуть взяти участь у показово-прикладних уроках.

Реклама:

Головне сьогодні