Відкриття "TrolleyTram&Transp" у галереї LabGarage

Від початку своєї появи пасажирський транспорт являв собою засіб пересування, призначений для приватного використання. Перший громадський транспорт на електротязі з'являється в кінці 19 століття.

Але вже біля початку 20 століття, зі зростанням промислового виробництва та капіталістичного розвитку, з громадським транспортом починає затято конкурувати автомобіль. Відображаючи діаграми суспільної нерівності, спроможність пересування на великі відстані поділяє людей на тих, для кого це недоступно, та тих, для кого це доступно. Громадський транспорт з'явився як спосіб зрівняння людей перед цією спроможністю. А ідея задіяти енергоресурс сприяла появі найбільш стабільних та економічних видів міського транспорту, таких як тролейбуси і трамваї.

Сьогодні щоденні поїздки з точки А до точки Б і назад громадським транспортом є абсолютно звичні та рутинні заняття, що викликають байдужість, а частіше - ненависть до атрибутів його обстановки: звуків, кольорів та форм. У приватному автомобілі, навпаки, власникові вагомі та підрядні всі деталі інтер'єру та зовнішнього вигляду. Ці деталі ретельно обдумують, на них великодушно витрачають найбільше зусиль. Очевидна фетишизація засобу пересування.

"TrolleyTram&Transp" - це не спроба запустити машину декору на прогнилому інституті громадського транспорту! Нам цікаво працювати із залишковим матеріалом наявного, обарвлюючи його фантазіями про ймовірне.

Розгнуздана інтерактивна інсталяція Макса Роганова покриває стіну галереї музично-синтетичним лабіринтом. З труб інсталяції на глядача потече какофонія звуків, вироблених самими ж глядачами. Графіка Насті Рябової, що палає соціалістичними мріями, забезпечить безперебійне живлення простору точками і паличками.

Дата: 6 серпня

Адреса: м. Київ, вулиця Велика Житомирська, 38 (у дворі, вхід через арку)

Початок: 19.00

О 20.30 на даху буде організовано музичний виступ у виконанні EnergyaddicktionTeam!

Інформація про галерею:
Галерея LabGarage
Час роботи: 17:00-20:00 (без вихідних)
Адреса: м. Київ, вулиця Велика Житомирська, 38 (у дворі, вхід через арку).
Тел. +38 068 358 9820
[email protected]
http://labgarage.livejournal.com/

Реклама:

Головне сьогодні