Проект "Звірі Звичайні" Cергія Савченко

"Мої звірі - звірі звичайні. Звірі прості як трава , молоко , дерево та хліб. Звірі , знайомі нам з самого дитинства в матеріальному і, головне , в глибинному асоціативному світі. Пес, кіт, півень, ґедзь, рак, кінь, корова.

Тут цілком відсутні наліт екзотики, епатаж, незвичні форми, бажання шокувати, звабити далеким, чужинським рецептом щастя.

Звірі звичайні-вони рідні та глибокі своєю простою близькістю"

Сергій Савченко

Сергій Савченко вирішує тему звірів дуже просто, але і не ординарно. Це саме його принципове тяжіння до простоти бачення, до якості виконання і образності виразу. Це саме його , саме неекзотичні звірі, це не слони чи мавпи, не пікінеси та анаконди.

Це звірі звичайні, які реально існують в єдиному сільському просторі і знайомі з дитинства - це корова, ґедзь, дворовий пес, кіт... Вони викликають найприродніші та найпростіші почуття, звичні теплі і тривалі. Тому що це зрозуміло, чесно, близько, промовисто до кожної душі, без улесливої манірності. Саме в цьому має прозвучати сила і зрозумілість такого живопису.

Звірі - наші союзники, опоненти і наші сучасники. Їхніми образами з самого початку пояснюється світ, міфологується цілісний людський соціум, це база, підніжжя нашої цивілізації.

Але люди пройдуть, а звірі... звірі залишаться.

художник Дмитро Корсунь

Галерея "Боттега"
Вул. Михайлівська, 22б; Київ, 01001
Тел. 279 5353, 279 8383
e-mail [email protected]
www.bottega-gallery.com

Реклама:

Головне сьогодні