ІV Дні Мистецтва Перформансу

Якщо в минулорічних Днях з польського боку взяли участь "класики" перформансу, початок творчості яких сягає ще 70-их та 80-их років, то на цих Днях Мистецтва Перформансу будуть представлені роботи молодих польських митців. Це будуть: Міхал Балдиґа, Марта Босовська та Домінік Яловінський. Україну представлятимуть Влодко Кауфман, Ростислав Котерлін, Володимир Топій, Мирослав Вайда та Ярослав Яновський. З Білорусі завітає Денис Романовський.

За словами куратора Вальдемара Татарчука учасники цьогорічних Днів Мистецтва Перформансу "представляють різний підхід до медіуму перформансу, користуються різними "мовами". Вони реінтерпретують доробок майстрів та шукають нової форми для власного мистецтва. Можливо, це власне вони будуть творити нове обличчя мистецтва перформансу".

Вперше в рамках Днів Мистецтва Перформансу відбудеться Школа перформансу (31 серпня - 3 вересня 2009), яку проведуть: відомий польський перформер та педагог Януш Балдиґа та професор мистецтва та куратор зі Швейцарії Сибіл Омлін. До участі в заняттях Школи запрошуються як молоді митці, які роблять перші кроки у мистецькій сфері, так і любителі мистецтва, які зацікавлені пізнанням "таємниць" творення перформансів.

Додаткова інформація:

Польський Інститут у Києві http://www.polinst.kiev.ua/

Мистецьке об'єдання "Дзиґа" dzyga.com

Координатор проекту від ПІ : Олена Зоц тел: (044) 288 03 04, mailto:[email protected]
Реклама:

Головне сьогодні