Міжнародний гуцульський фестиваль у Вижниці

Фестиваль має на меті популяризувати традиційні види народного мистецтва, звичаї, обряди етнічної групи українців - гуцулів, виявлення самобутніх творчих колективів, окремих виконавців та майстрів образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва.

Учасниками фестивалю є творчі колективи з різних областей України, в тому числі з гуцульських регіонів, та країн світу, повідомляє прес-служба Міністерства культури і туризму.

У фестивалі беруть участь фольклорно-етнографічні, хорові колективи, вокальні ансамблі та окремі виконавці, оркестри народних інструментів та, зокрема, гуцульських народних музичних інструментів, самодіяльні театри, танцювальні колективи, майстри образотворчого мистецтва, в репертуарі яких є твори на гуцульську тематику.

В рамках фестивалю відбувається науково-практична конференція з проблемних питань транскордонного співробітництва та інвестиційної підтримки Гуцульського регіону за участю науковців, фольклористів, представників влади та громадських організацій України, США, Канади, Бразилії, Аргентини, Великої Британії, Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії, а також Молдови, Росії, Білорусі.

Планом заходів фестивалю передбачено проведення гуцульського фольк-шоу для молоді, гала-концерт зірок української та зарубіжної популярної і етно-фолькмузики.

Основні заходи фестивалю проходитимуть на центральній площі міста.

Міжнародний гуцульський фестиваль відбувається щорічно на території Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей, гуцульських регіонів України.

Реклама:

Головне сьогодні