Проект "Народне актуальне" у новому просторі арт-центру Я Галерея

Проект "Народне актуальне" задуманий як діалог наївного/народного та сучасного українського мистецтва.

До участі у першому проекті "Портрет у наївному та сучасному українському мистецтві" запросили сучасних відомих українських художників, тих, чиє мистецтво обертається в світовому мистецькому просторі.

Отже, на першій виставці ви зустрінете праці Олександра Бабака, Артема Волокітіна, Андрія Гуменюка, Ірини Каленик, Володимира Костирка, Миколи Маценка, Влади Ралко, Євгена Равського, Юрія Пікуля, Андрія Сагайдаковського.

Іншим крилом проекту стали портрети майстрів селянського простору. Тих, хто не закінчував академій, майже не виїжджав зі свого села, але відданість мистецтву і наполеглива праця зробили їх значимими в історії українського малярства.

Це Катерина Білокур, Григорій Ксьонз, Панас Ярмоленко і його донька Якилина Ярмоленко, відомий тільки з підпису на картині В. Альбічук і деякі зовсім невідомі, але талановиті автори.

Після виставки портрету буде пейзаж та інші теми. Протягом року задумано чотири виставкові події, з яких плануємо створити експозицію для подорожуючої великої виставки і великої дискусії про народне актуальне.

Виставка триватиме з 13 жовтня до 22 листопада у новому просторі арт-центру Я Галерея за адресою вул. Хорива, 49Б.

Реклама:

Головне сьогодні