Круглий стіл "Українська література на сцені"

Експерти в один голос заявляють, що в українська драматургія переживає нині не найкращі часи. З цим не згоден Олександр Ірванець.

"Українська драматургія існує! - сказав Ірванець у інтерв'ю кореспондентові газети "Друг читача" - П'єси пишуться, друкуються - у книжках, в альманахах, журналах... Але український театр існує окремо. Вони існують у двох паралельних площинах, бо режисери не читають ні журналів, ні альманахів, ні книжок... Тому українська драматургія існує як літературний жанр, а не як сегмент театру".

Яким чином можна вирішити цю проблему - намагатимуться з'ясувати учасники

Круглий стіл за участі письменників та театралів відбудеться у рамках ХІІ Київського міжнародного книжкового ярмарку (5-8 листопада, Київ, експоцентр „Спортивний", вул. Фізкультури,1, м. Республіканський стадіон).

Окрім круглого столу, запрошуємо небайдужих до українського театру на:

Виставу "Фрекен Жулі" відомого шведського художника й драматурга, якого вважають основоположником сучасної шведської літератури. Постановку здійснить театр Національного університету "Києво-Могилянська Академія".

Вистава відбудеться у Літературній кав'ярні (у другій презентацій ній залі експоцентру "Спортивний").

Майстер-клас драматурга Олександра Ірванця

Презентацію книги "Щоденники" Леся Танюка - режисера театру і кіно, професора Київського університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого, заслуженого діяча мистецтв України. Презентація відбудеться за за участі автора у четвер, 5 листопада, о 13-00 у аудиторії 209.

Вхід вільний

Реклама:

Головне сьогодні