Презентацію номеру журналу Київська Русь, присвяченого польській літературі POLSKA

Літературно-критичний журнал "Київська Русь" видається з 2005 року.Журнал публікує сучасну українську прозу, поезію, драматургію, есеїстику, переклади з різних літератур, інтерв'ю, а також рецензії та відгуки на найцікавіші книжкові новинки. Кожне число "Київської Русі" має власну назву й укладається за принципом збірника - тексти об'єднує спільна тема. Часопис знайомить читача з новими творами визнаних майстрів сучасного письменства, але зорієнтований він насамперед на співпрацю з молодими авторами, тож - готовий до відкриттів..

Будуть переставлені польські літераторів, чия творчість поки мало знана в Україні: письменник Яцек Денелем, Сильвїя Хутнік та Єжи Пільха.

Польська поезія передставлена майстерними перекладами Маріанни Кіяновської.

У номері часопису Київська Русь будуть представлені також твори польських авторів у перекладах, серед інших Дзвінки Матіяш, Богдани Матіяш, Сашка Бойченка, Остапа Сливинського. Серед авторів: Пйотр Пйотровський, Пьотр Грущчинський, Пшемислав Чаплінський, Яцек Денель, Сильвія Хутнік, Ольга Токарчук, Маріуш Щигель, Яцек Хуго-Бадер, Еугеніуш Ткачишин-Дицький, який став Лауреатом цьогорічної, 13-ї літературної нагороди Nike за найкращу книжку року.

Участь у презентації візмуть:

ВІДЕО ДНЯ

Єжи Онух - директор Польського Інституту,

Дмитро Стус - головний редактор журналу "Київська Русь",

Анна Лазар - заступник директора Польського Інституту,

Богдана Матіяш - перекладачка, письменниця.

Реклама:

Головне сьогодні