Показ фільму Войцеха Вуйчика "Туди й назад"

20 листопада 2009 року (п'ятниця) о 18:40 у рамках Тижня європейського кіно та дикусій "Європейські перспективи: Гудбай, СРСР" пройде показ фільму Войцеха Вуйчика "Туди й назад" та дискусію за участі кінокритика Анджея Вернера.

Від 15 до 21 листопада в Києві відбудеться перший проект EUNIC в Україні. Щовечора від 15 до 20 листопада інституції-члени EUNIC - Австрійський культурний форум у Києві, Ґете-Інститут у Києві, Італійський культурний інститут, Британська рада, Французький культурний центр і Польський Інститут у Києві - демонструватимуть фільм і проводитимуть дискусію за участі запрошеного гостя із відповідної країни.

Туди і назад (Tam i z powrotem)

драма/2001/102'

Дія фільму розгортається 1965 року в Польщі. Лікар Анджей Гоффман, відсидівши у в'язниці, повертається до роботи у лікарні. Одного дня до нього потрапляє пацієнт, якого лікар знав іще з часів підпілля. Пьотр розповідає Анджею, що хоче втекти на захід, де йому зроблять операцію. Анджей мусить допомогти йому, адже по той бік кордону на нього чекають кохана жінка і дочка. Для втечі з комуністичної Польщі потрібні гроші, і приятелі вирішують пограбувати банк. Під час збройного нападу поранено охоронця. Хірург Анджей Гофман має оперувати постраждалого...

Анджей Вернер - польський критик та історик кіно і літератури, професор,доктор гуманітарних наук, викладач Театральної Академії. Науковий співробітник Інституту Літературних Досліджень ПАН. Впродовж багатьох років головував у Секції Кінематографічного Письменства при Спілці Польських Кінематографістів, автор телевізійної Академії Польського Кіно. Член правління польської секції ПЕН-клубу. Автор книг: "Звичайний апокаліпсис" (1971,1981), "Історія польського кіно", том V (1985), "Пристрасть і нудьга" (1991), "Кров і чорнило" (1997), "Декада кіно. Проблема кризи культури у кіно шістдесятих років" (1997), "Це-кіно" (1999).

Реклама:

Головне сьогодні