Десятиразовий володар "Греммі" Боббі Макферрін у Києві

Майстер співу a cappella, Боббі Макферрін поєднує у своїй творчості джаз, фолк і world music. У його неповторній музиці можна почути відголос релігійних хоралів та академічної класики. Вокальну техніку Макферріна найлегше описати словом 'Unconventional', що в перекладі означає "нешаблонний; нетрадиційний".

За плечима співака три десятки років музичної кар'єри і співпраця з багатьма легендами джазу (і не тільки), серед яких Чік Коріа (Chick Corea), Хербі Хенкок (Herbie Hancock), Джо Завінул (Joe Zawinul), Ел Джерро (Al Jarreau), Квінсі Джонс (Quincy Jones), Йо-Йо Ма (Yo-Yo Ma) і багато-багато інших.

Боббі Макферрін відомий не тільки як співак і композитор, але і як диригент. А завдяки суперхіту кінця минулого століття "Don't Worry Be Happy" (цей запис приніс Боббі три з десяти статуеток "гріммі") ім'я вокаліста знають навіть люди, які не слухають джаз.

У Києві Боббі Макферрін виступить соло. Саме такий формат концертів вокаліст любить понад усе. Спів a cappella дає Макферріну можливість продемонструвати глядачам весь потенціал найдавнішого у світі музичного інструменту - людського Голосу.

Ведучий концерту - Олексій Коган.

Реклама:

Головне сьогодні