Різдвяна програма "Вертеп" від Країни Мрій

З 19 грудня по 19 січня на території Національного заповідника "Софія Київська" фестиваль "Країна Мрій" розгорне дійства традиційного зимового циклу свят.

З давніх давен в Україні шанували та урочисто відзначали всі зимові свята. Фестиваль "Країна мрій" за сприяння магазину дитячого одягу Bonpoint запрошує всіх на Різдвяну програму "ВЕРТЕП" - низку зимових святкувань, відтворених за давніми традиціями нашого народу.

Відкриття фестивалю відбудеться 19 грудня - у день Святого Миколая, що є одним із улюблених свят кожного дітлаха. Виступ дитячого хору, ляльковий вертеп, ігри й забави для дітей, частування, танці з "Хореєю козацькою" - ось неповний перелік подарунків, що чекають на гостей у цей день.

А відтоді місяць поспіль у Софії Київській триватимуть цікаві події - відкриття різдвяної шопки, народні танці й співи, виступи найкращих фольклорних гуртів, а також вертепи, водіння кози, обряд "Маланки та Василя", колядування й щедрування... Повний оберемок розваг для дітей та дорослих! І нарешті 19 січня, на Водохреща, обрядове спалення дідуха та завершальна велика концертна програма за участі Олега Скрипки та Ле Гранд Оркестру, Марії Бурмаки й Тараса Чубая.

"Завдання й мета нашого проекту - відродити звичаї, котрі побутували в Україні, відшукати втрачену духовність і їхній зміст, - відзначає Олег Скрипка, засновник фестивалю, - дати змогу українцям зазирнути в цю відроджену традицію, зрозуміти її та прищепити до сучасного життя. Адже лише те суспільство, яке культивує і береже віковічні надбання культури свого народу, досягне розквіту".

Програма:

ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ - 19 грудня (субота), 18:00 (вхід за запрошеннями)

РІЗДВО У СВІТІ - 25 грудня (п'ятниця), 17:00

РІЗДВО - 8 січня (п'ятниця), 17:00

СТАРИЙ НОВИЙ РІК (МАЛАНКА, КОЗА) - 13 січня (середа), 17:00

СВЯТОГО ВАСИЛЯ - 15 січня (п'ятниця), 17:00

ВОДОХРЕЩА - 19 січня (вівторок), 19.00

Реклама:

Головне сьогодні