Виставки "Віра має значення" та "Україна" в PinchukArtCentre

23 січня - 21 березня 2010 року

"Віра має значення (Faith Matters)"

Субодх Гупта

"Україна"

Сергій Братков

ВІДЕО ДНЯ

Дві персональні виставки всесвітньо відомих художників - індійця Субодха Гупти (Subodh Gupta) та українця Сергія Браткова.

В рамках виставки "Віра має значення (Faith Matters)" Субодх Гупта представить серію нових скульптур та живопису, а Сергій Братков запропонує до уваги відвідувачів арт-центру проект "Україна", до якого увійдуть фотографії та інсталяції.

Обидва проекти присвячені змінам в національних культурах в контексті сучасного життя світу, і для них спеціально створені нові роботи, виключно для представлення в PinchukArtCentre.

Виставка Субодха Гупти розміститься на 2 та 3 поверхах арт-центру і до неї увійдуть 4 нові скульптурні інсталяції та серія з 12 нових живописних робіт. 4 та 5 поверх займуть понад 30 робіт Сергія Браткова.

Субодх Гупта (Subodh Gupta)

Народився в 1964 році. Живе та працює в Нью Делі, Індія. Один з найвідоміших індійських художників. Його роботи охоплюють скульптуру, інсталяцію, живопис, фотографію, перформанс та відео. Найбільш відомими роботами Субодха Гупти стали скульптури та інсталяції з металевих кухонних предметів. Гупта перетворює ікони індійського повсякденного життя на витвори мистецтва, зрозумілі всьому світу. Був учасником Венеційської Бієнале, Лондонської Frieze, виставлявся в найбільших музеях світу, серед яких Tate та MoMA.

Сергій Братков

Народився у Харкові в 1960 році. Живе і працює в Москві. Харківське походження Браткова мало надзвичайний вплив на його твори. У 2002 Братков взяв участь у 25-й Бієнале сучасного мистецтва у місті Сан-Паулу. В 2007 він був одним з художників, що офіційно представляли Україну на 52-й Венеційській бієнале в рамках проекту «Поема про внутрішнє море», який був організований PinchukArtCentre. До числа персональних виставок увійшли "Фауст та Маргарита", Центр сучасного мистецтва, Київ, 2003р.; S.M.A.K., Гент, 2005; "Частина мого життя", Московський музей сучасного мистецтва, 2006; виставки у Центрі сучасного мистецтва BALTIC, Лондон, Великобританія, в Музеї фотографії Glory Days, Вінтертур, Швейцарія, 2008 р. та у Canal de Isabel II, Мадрид, Іспанія, 2009 рік.

Реклама:

Головне сьогодні