Проект Євгена Равського і Володимира Костирко "I don't like fish"

"I don't like fish" - за словами Євгена Равського, гасло, своєрідне кліше, яке він запропонував використати як метафору.

"Будь-яка субкультура сповнена протестів, заперечень і розбудові "іншого світу", - розповідає художник. - Особливо, коли до двадцяти і вже готовий здобувати Царство небесне".

Равський бачить байкерів, не просто хлопцями на мотоциклах, для нього вони своєрідний лицарський орден із власними законами честі. "В певному сенсі, репрезентатив цих субкультур можна назвати лікарями за вдачею, за духом. Коли мотоцикл єдине цінне, що є у власності. Клуб як лицарський орден - на все життя, ну і вартості з цим пов'язані: вірність, лояльність".

Його колега, Володимир Костирко створив яскраву агресивну розповідь про власне бачення субкультури футбольних фанатів-утрасів. "I don't like fish" звучить в нього, наче протест, але цей лозунг немає сенсу, тобто виходить, що мета цього протесту зовсім не така важлива, як сам процес агресивного протистояння світові.

"Фанати, як явище є складним, - каже Володимир Костирко. - Фанатська субкультура не є анти-суспільною, але є виразом бунту проти системи. Це явище, воно ще схоже на релігійний орден в якому є пілігріми-ультраси, і лицарі-піхотинці, тобто хулігани, є теж своя ієрархія. Останні, тобто хулігани, організуються в так звані фірми, завдання фірми - це фізично відстоювати гонор клубу, образно кажучи - честі релігіозного ордену, і гонор міста або дільниці".

Це перший спільний проект двох авторів, який буде показано в Києві в арт-центрі Я Галерея.

Відкриття виставки відбудеться 20 січня в арт-центрі Я Галерея на Волоській, 55/57 о 19:00. Майстер-класи авторів 21 січня о 19:00.

Тим часом з 12.01.2010 по 09.02.2010 в арт-центрі Я Галерея на Хорива,49Б Новий Наїв:

Олександр Найден "Зустріч виїденого яйця з вичавленим лимоном"

Дмитро Кузовкін "Прибулець зі Львова"

За додатковою інформацією, коментарями учасників подій і фотоматеріалами звертайтеся:

Анна Гудімова, координатор проектів //гудімов арт проект +38 067 502-25-42 [email protected]

Арт-центр Я Галерея Арт-центр Я Галерея
Волоська, 55/57 Хорива, 49Б

/044/537-33-51 /044/ 492 92 03

www.yagallery.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні