Відкриття міжнародного арт-проекту "АУТ"

7 квітня у Музеї сучасного мистецтва України відкривається ІІ міжнародний арт-проект "АУТ", присвячений аутизму та нейрорізноманітності. Куратором проекту виступає Коан Джефф Байза (Kóan Jeff Baysa/ Нью-Йорк, США), співкуратором – Тетяна Гершуні (Київ, Україна).

Тема "АУТу-2011" – нейрорізноманітність як одна із людських "варіацій", інший тип осмислення та сприйняття світу, що пов’язаний з особливим способом обробки інформації (мови, звуків, зображення, світла, текстури, смаку чи руху).

До участі в проекті куратори вибрали роботи тих художників, яких можна назвати нейротиповими за їхнє художнє вираження, яке демонструє їхню чутливість до нейрорізноманітного сприйняття.

"Будучи залежними один від одного, усі напрямки мистецтва обмінюються практиками та досвідом дивувати, вирішувати певні проблеми та експериментувати з наукою. Роботи талановитих художників даної виставки, що є доказом таких взаємодій, були ретельно відібрані завдяки точності концептуального підходу та своєрідності і майстерності їх створення" (Коан Джефф Байза, куратор).

В експозиції будуть представлені роботи 24 відомих сучасних художників, які представляють різні країни та національності: Джозеф Корнелл, Кевін Хоссейні, Крістіна Вудрафф, Керол Стін, Ніна Янковіц, Марша Смайлак, Джаві та Шін-Вен Янг, Дебора Джил, Назар Білик, Володимир Сай, Максим Мирнов, Ігор Коновалов, Анна Шабуніна та інші.

У рамках проекту "АУТ" відбудеться майстер-клас американської художниці Марші Смайлак (9 і 10 квітня з 15.00 до 17.00), яка розповість про те, як синестетичний талант впливає на її творчість.

Виставка триватиме до 7 травня.

Нагадаємо, що Перший міжнародний арт-проект "АУТ", котрий проходив протягом 25 квітня - 31 травня 2010 року в Шоколадному будинку, став чи не першою арт-подією у світі, присвяченою аутизму як глобальному соціально-культурному явищу.

Організаторами проекту "АУТ - 2011" виступили: творче об’єднання "Клініка Дорошенка Грищенко" та Музей сучасного мистецтва України.

Місце:
Музей сучасного мистецтва України

Лектори:
Гершуні Тетяна,Байза Коан Джефф

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні