Презентація фільму про Юрія Гагаріна "108 хвилин" Бати Недіча та зустріч із творцями стрічки

У квітні Мистецький арсенал відкриває Міжнародний тиждень сучасного мистецтва масштабним проектом "Космічна Одіссея 2011". У програмі проекту – художня виставка понад 100 сучасних українських та іноземних художників, експозиція космічних артефактів, окрема кінопрограма, мистецький та науково-популярний лекторій, дитяча програма та зустрічі з легендарними мистецькими персоналіями. Куратор проекту – Олександр Соловйов.

"Космічна Одіссея 2011" пропонує до вашої уваги презентацію художнього фільму про Юрія Гагаріна "108 хвилин" (2011, режисер Бата Недіч) та зустріч зі знімальною групою стрічки.

Проект "Космічна Одіссея 2011" узагальнює спроби людини як творця усвідомити своє місце у Всесвіті, упорядкувати хаос світостворення та розширити власні світоглядні межі, зазираючи в майбутнє. Саме в опозиції до неменш одвічної категорії "хаосу" проект покликаний зосередитися на спробах людини логічно впорядкувати дійсність художніми засобами, тобто міфологізувати та естетизувати своє буття. Ідея проекту резонує з сентенцією Арістотеля про Космос як "найвеличніший витвір мистецтва".

Проект апелює не лише до Людини у Всесвіті, а й до внутрішнього світу людини, тобто "мікрокосмосу". Космос як міф, як універсум, як мрія, як політ, як передчуття, як інша реальність – тема залишає учасникам проекту найширше поле для власних інтерпретацій та охоплює регістр від космогонічного до футурологічного.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні