Кінопоказ: "Скарб" Георга Вільгельма Пабста

ChernihivPhotoFest і Київське фотографічне товариство запрошують вас на показ німецької стрічки 1923 року "Скарб" Георга Вільгельма Пабста, який відбудеться у рамках проекту "Німецький кіноекспресіонізм".

Молодий майстер-ювелір прибуває в містечко поблизу Марбурга, у будинок старого ливарника дзвонів. З давніх часів у тих краях ходять чутки про скарби, заховані від жорстоких турецьких завойовників місцевим правителем. Ніхто в них не вірить, окрім старого помічника майстра, для якого ці скарби – єдиний шлях завоювати прихильність хазяйської дочки, до якої він небайдужий. І вони з прибулим гостем починають авантюру.

Для Німеччини період після Першої світової війни був часом істерії, цинізму, глибокого відчаю. Усі моральні цінності були знищені. У мистецтві це знайшло відображення в напрямку експресіонізму, у формах якого втілилися різні ідеологічні тенденції – від містики та песимізму до гострої соціальної критики. Художники, скульптори, літератори, а потім і кінематографісти відкидали зображення зовнішньої реальності з тим, щоб висловити внутрішнє "Я".

Реєстрація – на [email protected] із зазначенням імені та контактного телефону. Кількість місць обмежена.

Місце:
Студія "Фотомайстер"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні