Круглий стіл: "Медіамистецтво в Україні: онтологічний чи гіпотетичний статус"

У рамках мистецького форуму, ініційованого проектом "Україна нових медіа" (New Media Ukraine), відбудеться круглий стіл на тему "Медіамистецтво в Україні: онтологічний чи гіпотетичний статус".

Темами для рефлексії українських медіа-артистів, кураторів, журналістів, мистецтвознавців та культурологів стануть такі питання:
- Інституція мистецтва нових медіа в Україні: утопія чи реальність. Коли і де буде створено центр мистецтва нових медіа в Україні?
- Неукраїнське українське мистецтво нових медіа. Чому українські медіа-артисти не можуть створювати технологічно складні арт-об’єкти без підтримки західних інституцій мистецтва нових медіа?
- Мистецтво нових медіа у вишах України. Навіщо українським студентам вивчати теорію і практику мистецтва нових медіа?
- Архів українського медіамистецтва. У пошуках невтрачених даних.
- Художники та IT-спеціалісти: можливі території співпраці. Чому в Україні ІТ-шники не працюють з новими медіа як митці?

Модератор: куратор форуму Яніна Пруденко.

Серед учасників: Богдан Шумилович, Андрій Лінік, Гліб Вишеславський, Катерина Ботанова, Лідія Стародубцева, Ольга Балашова, Василь Черепанин, Олексій Радинський та інші.

Захід має на меті створити мистецький майданчик для спілкування молодих художників нових медіа з різних регіонів України, а також комунікаційну територію для вітчизняних та іноземних теоретиків і практиків мистецтва нових медіа.

Деталі за тел.: +380 44 221 40 49 .

Місце:
Науково-дослідний центр візуальної культури при Національному університеті "Києво-Могилянська академія"

Лектори:
Ботанова Катерина,Радинський Олексій,Черепанин Василь,Балашова Ольга,Вишеславський Гліб,Лінік Андрій,Шумилович Богдан,Стародубцева Лідія

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні